Rennet

Løyper

Årets N3-Norefjellrennet er tilrettelagt for birkenutøvere, mosjonister, vennegjenger og familier. Du kan delta i konkurranseklassene eller du kan gå i trimklassen. Trimklasse er uten tidtaking. Rennet inneholder tre ulike løyper:

  • Lang løype: 40 km (ny og mildere løype fra 2016)
  • Kort løype: 22 km
  • Familieløype: 5 km

Lang løype 

Kart og Høydeprofil

Lang løype er på 40 km og inneholder variert terreng og gode skiopplevelser. Den lange løypa er for deg som er erfaren på ski og som ønsker å være med i kampen om å vinne rennet, eller rett og slett ønsker å utfordre kroppen med en god tur i fjellet.

NB! Lang løype går  til Vardefjell, tilbake forbi hotellet, så opp i Øvre Djupsjøløype og følger denne til Tempelseter. Deretter snur  løypa og går om Gamleseter, Djupsjøen og Lislevann, tilbake til mål ved Norefjell ski og spa. Rennet går i deler av det oppkjørte løypenettet på Norefjell.

Kort løype

Kart og Høydeprofil

Medium løype er på 22 km og deler en del trassèer og utforkjøringer med den lange løypa. Denne løypa er perfekt for deg som er glad i ski- og fjellturer, og passer godt både til konkurranse og som hygge-tur med venner eller familie. Ved familiepåmelding (under trim 22 km) kan alle aldre være med å gå.

5 km løype
Trimløypa følger 22 km løypa de første 3 km. Start ved tjernet, du går en sløyfe rundt hotellet og tjernet, etter skibruen fortsetter løypa opp nedre del av Bøseterbakken og går nedre Djupsjøløype mot Norefjellstua. Du kommer inn på Johansløype og følger den opp på Øvre Djupsjøløype , denne  følger du så tilbake forbi Bøseterbakken og til Leppejuv. Ved Leppejuv tar du av fra 40 og 22 km traséen og tar utforkjøringene ned og tilbake til hotellet og målgang. Husk at du skal rundt tjernet før du får gå inn i mål.

Ved mål venter afterski med grilling og det som hører til.

Flere artikler